Beton storten

Beton storten voor je terras, oprit of fundering? Wij zijn gespecialiseerd in het storten en afwerken van beton en zorgen ervoor dat het beton vakkundig op hoogte wordt gestort. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Wat kost beton laten storten?

De kosten van beton laten storten liggen tussen de € 50 en € 175 euro per m2. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de situatie, elk beton project is uniek en per aannemer zullen er steeds kleine, en soms grotere prijsverschillen zijn.

Hieronder zie je welke factoren van invloed kunnen zijn op de prijs van beton laten storten:

Arbeidskosten
Kosten voor het inzetten van personeel voor het uitvoeren van de voorbereidingswerkzaamheden en stortwerkzaamheden:

Voorbereidingswerkzaamheden
Dit omvat het voorbereiden van de stortlocatie, zoals de oude (houten)vloer verwijderen, puinruimen, eventueel egaliseren van de ondergrond, bekisting bouwen, wapening plaatsen, beschermende folie aanbrengen en alle andere voorbereidingswerkzaamheden.

Stortwerkzaamheden
Dit omvat onder meer de kosten van een betonpomp huren, het verwerken en op hoogte storten van het beton met behulp van een roterende laser, afreien en verdichten tijdens het storten.

Oppervlakte
Hoe groter het te storten oppervlak, hoe meer materiaal en arbeid er nodig is. Schaalvoordelen zijn de kostenbesparingen die behaald kunnen worden bij grotere oppervlakten. Bij het inschatten van schaalvoordelen is het belangrijk om rekening te houden met de omvang, complexiteit en overige specificaties van je project, deze kunnen de kosten van beton storten beïnvloeden.

Versterking
Afhankelijk van de bodemgesteld kunnen er hei werkzaamheden of andere speciale verstevigingen nodig zijn om verzakking permanent te voorkomen. Ook kun je ervoor kiezen om het beton te versterken met wapeningsstaal, dit hang af van het beoogde gebruik.

Los wijze
Beton van de centrale kan direct vanuit de goot van de truckmixer gelost worden, vanuit de truckmixer in kruiwagens, of met behulp van een betonpomp of pompmixer.

Dikte
De dikte van de te storten betonlaag heeft invloed op de totale kosten. Een dikkere (of hogere betonvloer) vereist meer beton en is daardoor wat duurder.

Beton afwerken
Beton laten afwerken op professionele wijze en de keuze van het type afwerking beïnvloeden totale kosten van beton storten. Bijvoorbeeld vlinderen of het aanbrengen van een printmotief.

Overige materiaalkosten
Naast de kosten van het beton, zijn er overige materiaalkosten voor materialen die nodig zijn bij beton storten, zoals betongereedschap, wapeningsstaal, materiaal voor bekisting, eventuele huur van een betonpomp of pompmixer, isolatiemateriaal en overige materiaalkosten.

Extra’s
Denk bij extra’s aan zaken als vloerverwarming of dubbele wapening, wat vaak wordt toegepast bij een betonlaag van boven de 12 cm.

Afvoerkosten
Er kunnen kosten zijn voor het afvoeren van eventueel overtollig beton na het storten.

Vergunningen
Kosten voor eventuele benodigde vergunningen voor beton storten, afhankelijk van lokale regelgeving en bouwvoorschriften.

Wil je snel en vakkundig beton laten storten met een betonpomp? Doe gratis een vrijblijvende offerteaanvraag

Beton storten binnen

Beton storten? Denk aan een stortplan!

Beton storten moet je goed voorbereiden. Een stortplan bevat alle informatie die van belang is voordat je beton gaat storten. Het is een gedetailleerd plan dat voorafgaand aan het storten door met alle partijen – aannemers en betonleveranciers – wordt gedeeld en zorgt ervoor dat iedereen beschikt over de juiste informatie. Hierdoor verloopt het beton storten soepel en efficiënt.

Beton stortlocatie

Wat staat er in een stortplan?

Meestal wordt een stortplan bij grotere beton projecten gebruikt. Wanneer je beton gaat storten kan een stortplan ook voor jou van belang zijn. Wat je in je stortplan kunt opnemen hebben we in 10 punten voor je opgeschreven, die je moet lezen voordat je beton gaat storten.

1. Projectinformatie

Dit is de basisinformatie over je project, zoals de projectnaam, locatie en andere relevante details. Deze informatie helpt alle betrokken partijen om een duidelijk beeld te krijgen van de reikwijdte en specificaties van het project. Het dient ook als een referentiepunt voor alle communicatie en documentatie.

2. Betoninformatie

Hier worden de specificaties van het beton vermeld, zoals de betoncodes die de betoneigenschappen zoals het type en de betonsterkteklasse weergeven, de benodigde hoeveelheid en eventuele specifieke additieven of mengsels. Deze informatie zorgt ervoor dat het juiste beton wordt besteld, gemengd en geleverd.

3. Stortlocatie en stortmethode

Dit punt beschrijft de exacte locatie(s) waar het beton gestort moet worden. Het geeft ook informatie over toegangspunten en -routes voor betonmixers en betonpompen. Vrije doorgang tot een duidelijk gedefinieerde stortlocatie is van belang voor een efficiënte levering van het beton.

Hier wordt de los wijze beschreven. Dit kan direct vanuit de goot van de truckmixer zijn, met kruiwagens, of met behulp van een betonpomp. De gekozen methode hangt af van de projectomvang en de toegankelijkheid van de stortlocatie.

4. Volgorde van beton storten

Dit punt geeft de specifieke volgorde aan waarin verschillende delen van de bouwlocatie zullen worden gestort. Dit is vooral belangrijk als er meerdere stortlocaties zijn. Een goed geplande volgorde van storten zorgt ervoor dat het beton storten soepel verloopt.

5. Tijdschema beton storten

Maak een gedetailleerd tijdschema voor het beton storten, start- en eindtijden, hoeveel m³ / per uur wordt er verpompt of verplaatst (stort snelheid) en eventuele pauzes. Houd wanneer je beton gaat bestellen rekening met beperkte lostijden van de truckmixer.

6. Voorbereidingswerkzaamheden

Voordat het beton wordt besteld en gestort, moeten de voorbereidende werkzaamheden worden ingepland en uitgevoerd. Bijvoorbeeld het plaatsen van bekisting, het aanbrengen van wapening en het voorbereiden van de ondergrond.

7. Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is van het grootste belang bij elk bouwproject, maar vooral bij beton storten. Dit punt beschrijft de veiligheidsprocedures en -uitrusting die nodig zijn tijdens beton storten. Dit kan variëren van het dragen van beschermende kleding tot het opzetten van werkplek afzettingen.

Zorg dat je de juiste materialen en betongereedschap tot je beschikking hebt

8. Afwerking

Na het beton storten moet het betonoppervlak worden afgewerkt. Dit punt beschrijft op welke manier het betonoppervlak wordt afgewerkt. Er zijn verschillende afwerkingsmogelijkheden, bijvoorbeeld vlinderen of printen. Het is van belang om de wijze van beton afwerken duidelijk te communiceren in het stortplan, bijvoorbeeld wanneer een project meerdere stortlocaties heeft.

9. Uithardingsproces

Nadat het beton is gestort heeft het tijd nodig om uit te harden en zijn volledige sterkte te bereiken. Dit punt geeft instructies voor het uitharden, zoals het gebruik van uithardingsmiddelen of het afdekken van het beton om het vochtgehalte te behouden.

10. Noodprocedures

Het laatste punt is het vastleggen van noodprocedures. Ondanks de beste planning kunnen er onvoorziene omstandigheden optreden. Dit punt beschrijft wat te doen in geval van onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer of pech met apparatuur. Het hebben van een noodplan zorgt voor een snelle respons en minimaliseert vertraging en verstoringen.

Hoe groot of klein je project ook is, zorg voor een gedegen plan! Een gedetailleerd plan helpt miscommunicatie, fouten en vertragingen tijdens het beton storten te voorkomen. Bekijk ook de checklist beton bestellen en maak van jouw project een gegarandeerd succes!

Beton storten met betonpomp

Beton storten met een betonpomp is een eenvoudige, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke manier om beton te storten. Beton verpompen maakt de stortwerkzaamheden minder arbeidsintensief, en biedt meer voordelen zoals snelheid, precisie en toegankelijkheid op moeilijk bereikbare plaatsen. Een ervaren betonpompmachinist en geschikte apparatuur zijn belangrijk bij het gebruik van een betonpomp.

Betonpomp

Het inzetten van een betonpomp helpt bij het nauwkeurig handhaven van je stortplan

Kleine betonpomp
Wanneer je een kleine betonpomp, of aanhanger pomp gebruikt bij beton storten (Putzmeister P730, BSA 1005 D5), kun je 30 tot 50 m³ beton per uur verpompen over een afstand van 100 meter.

Beperkte los tijd
Je moet rekening houden met een beperkte lostijd van de truckmixer. Om 1 m³ beton te lossen heb je ongeveer 5 minuten de tijd, daarna betaal je wachtgeld per kwartier dat de truckmixer langer moet wachten. Er moet ook snel gewerkt worden om de kwaliteit van het beton te garanderen. Maak gebruik van een stortplan, waarin je tijden en andere belangrijke zaken opneemt.

Korrel grootte
Wanneer je beton wilt verpompen met een kleine betonpomp moet je rekening houden met de juiste vloeibaarheid en samenstelling van het beton. Voor een optimale doorvoer gebruik je een soepel mengsel (F4) en grind met een korrelgrootte van niet groter dan 4/16 mm.

Voor het verpompen van beton met een korrelgrootte van 16 mm of meer zijn speciale betonpompen nodig, die zijn ontworpen om met grove aggregaten om te gaan.

Betongrind

Zorg ervoor dat ervaren vakmensen met de juiste kennis expertise worden ingezet om beton te storten. Wil je een betonpomp huren? Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Bekisting

Een stevige bekisting zorgt ervoor dat het beton tijdens het storten netjes op z’n plek wordt gehouden. De bekisting moet altijd gecontroleerd worden voordat er begonnen wordt met de stortwerkzaamheden. Ga je beton storten en wil je dat wij de bekisting voor je bouwen? Wij bouwen bekistingen voor je terras, garagevloer of fundering.

Wij zorgen ervoor dat de bekistingsmaterialen worden geleverd en dat de bekisting wordt gebouwd door een erkende betonspecialisten. Vraag hiervoor gerust een vrijblijvende offerte aan.

Bekisting

Bedenk van tevoren hoe het beton moet worden afgewerkt. Dit kun je doen aan de hand het uiteindelijke gebruik van je garagevloer of schuurvloer: ga je de vloer zwaar belasten, ga je werken met olie of chemische stoffen?

Wil je het beton ook laten afwerken? Klik hier voor meer informatie over de afwerkingsmogelijkheden.

Wapening

Wapeningsstaal wordt gebruikt voor het verdelen van de trek- en drukkrachten, zodat de kans op scheuren in het beton wordt verminderd. Het kiezen van het juiste type wapening hangt ervan wat het doel is. Wij plaatsen wapening voor onder andere in betonvloeren, garagevloeren en betonnen opritten.

Hiervoor maken we gebruik van bouwstaalmatten. Wapeningskorven worden gebruikt bij het storten van een fundering. Daarnaast spelen factoren zoals de diameter van de wapening en het transport een rol in de keuze van beton wapenen.

Wij zorgen ervoor dat de wapeningsmaterialen worden geleverd en dat de bekisting wordt gebouwd door een erkende betonspecialisten. Vraag hiervoor gerust een vrijblijvende offerte aan.

Wapening

Vraag een offerte aan en laat betonstaal en bouwstaalmatten leveren en verwerken direct op de stortlocatie. Wij zorgen voor de juiste expertise, zodat de wapening tijdig wordt geleverd en vakkundig verwerkt op locatie.

Wil je beton laten storten?

Ontvang een vrijblijvende offerte op maat!

Betonvloer storten vloerverwarming

Vloerverwarming is een veel toegepaste optie bij beton storten, omdat het een waardevolle investering is die zichzelf terugbetaald. Je verbruikt tot 25% minder energie wanneer vloerverwarming de cv-ketel toestaat om op lagere temperaturen te werken.

Beton storten met vloerverwarming

Wanneer je een betonvloer met vloerverwarming laat aanleggen, zorgt de hoge thermische geleidbaarheid van beton ervoor dat de warmte snel naar het vloeroppervlak wordt overgedragen. Daarom is vloerverwarming in bijna elke situatie in combinatie met een betonvloer als hoofdverwarming aan te bevelen.

De investering van een betonvloer laten storten in combinatie met vloerverwarming, betaalt zich niet alleen terug in lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan het comfort en de efficiëntie van de verwarming in huis. Daarnaast heb je een stijlvolle, slijtvaste vloer en met vloerverwarming ook geen behoefte meer aan ontsierende radiatorkachels.

Beton storten vloerisolatie

Vloerisolatie kun je op verschillende manieren toepassen. Het is de moeite waard om hier rekening mee te houden wanneer je beton laat storten. Vloerisolatie zorgt voor een comfortabele woonomgeving en tegelijkertijd worden de energiekosten verlaagd.

Er zijn verschillende effectieve opties beschikbaar, een daarvan is schuimbeton als vloerisolatie. Schuimbeton, dat uit een mengsel van cement, water, schuim en toeslagmaterialen bestaat, biedt niet alleen isolatie, maar verbetert ook de stabiliteit en draagkracht van de vloer. Schuimbeton heeft nog enkele voordelen, wil je meer informatie?

Lees hier meer over schuimbeton als vloerisolatie. Heeft je woning een kruipruimte? Bekijk dan ook het artikel kruipruimte isoleren, of neem direct contact met ons op om de mogelijkheden in jou specifieke situatie te bespreken, of doe een vrijblijvende offerteaanvraag.

Recente onderwerpen beton storten

Ben je op zoek naar informatie over beton storten?

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Ook dan zijn wij er om je te helpen, bekijk hier alles over beton storten.Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Snelbeton bestellen | Wat is snelbeton en wat is de prijs?

Snelbeton bestellen | Wat is snelbeton en wat is de prijs?

Wanneer het gaat om bouw- en renovatieprojecten waarbij beton nodig is, komt snelbeton vaak ter sprake als een snelle en handige oplossing. Maar wat is snelbeton precies en hoe verschilt het van normaal beton? In deze blogpost zullen we snelbeton verkennen, de toepassingen ervan onderzoeken en een prijsvergelijking maken tussen verschillende bouwmarkten waar snelbeton verkrijgbaar is.

Lees meer